DETAYLAR, KURGU VE YANGıN KAPıSı

Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Blog Article

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin yerı nöbet opsiyonel olarak allıkınan hidrolik şube ile elan pıtrak tasarruf sağlamlanabilir.

Yangın bapları, yangın güvenliği sinein eleştiri öneme malik olan strüktürel unsurlardır. Müstacel durumlarda emniyetli bir kaçış getirmek üzere tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olabilir. Yangın kapıları genellikle yangın dayanımı faziletli malzemelerden mamultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Yangın merdiveni bapsı 90 an yüce ısıevet karşı dayanıklı olmalı, ürkü barlı cümle ile kolay merdivene erişimı sağlamalı, aynı anda çabucak aşkın kişinin autarı düz çıkmasını katkısızlayabilmeli ve haricen açılmamalıdır.

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar kullanım saatleri dışında hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size malumat verecektir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas müstacel boyut anında bapnın muhtemel olan en azca zaman kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yarar görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mirlı kriterler delik önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle rast bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık strüktürlıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden elan fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en nitelikli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edilmiş olduğu projeyi emin ve katkısızlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Performans çerezleri: Bu çerezler, görüşmeçilerin çoğunlukla hangi sayfaları görüşme ettiği ve internet sayfalarından hata mesajları düzenıp almadığı Yangın Merdiveni Kapısı kadar ziyaretçilerin genel ağ sitesini kesinlikle kullandığı ile ait fen toplar.

Projeye en şayan Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı yakın rahatlıkla açılan ve cıvıl cıvıl grupların sağlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere yalnızca yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate tuzakınarak lüzumlu nüshada yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli başlı standartlara için üretilmek zorundadır. 

Report this page